ACTUEEL

Antwerps ziekenhuis blundert met operaties

In het Jan Palfijnziekenhuis in Antwerpen zijn twee patiënten met elkaar verwisseld, waardoor een man een onnodige urologische ingreep heeft ondergaan. De Belgische krant Het Laatste Nieuws heeft dat maandag gemeld.

‘Niet te herstellen’

Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis werd bij de man “iets weggehaald dat niet meer te herstellen is.” Wat dat is, laat ze in het midden. De andere mannelijke patiënt werd onder volledige narcose onderzocht voor een aandoening die hij niet heeft. De man met het urologische probleem is dezelfde dag alsnog geopereerd. De mannen zijn beiden weer thuis.

Onderzoek naar oorzaak

De woordvoerster spreekt van ‘een zeer pijnlijke kwestie'. Het ziekenhuis onderzoekt de gang van zaken. De twee patiënten, beiden afkomstig uit de regio Antwerpen, zullen volgens haar geen blijvende gezondheidsproblemen ondervinden. Voor zover bekend hebben ze nog geen schadeclaim ingediend. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top