ACTUEEL

Albert Schweitzer ziekenhuis opent MS-centrum

In Dordrecht is het nieuwe MS-Centrum in het Albert Schweitzer ziekenhuis officieel geopend. Het is een gespecialiseerd kennis- en behandelcentrum voor de circa 450 mensen met multiple sclerose uit de regio die patiënt in het ziekenhuis zijn.

In het vaste behandelteam werken MS-neurologen en -verpleegkundigen samen met een revalidatiearts, een uroloog en een medisch psycholoog. Het MS-Centrum heeft daaromheen nog een kring vaste zorgverleners die ingeroepen kunnen worden: onder anderen de oogarts, fysio- en ergotherapeut, logopedist en diëtist.

"Wij kiezen samen met u de optimale behandeling", zei neuroloog en grondlegger van het centrum Désirée Zemel tegen de patiënten. "Alle behandelingen bij MS zijn bij ons mogelijk. Dichtbij huis hebben we een breed kennis- en samenwerkingsnetwerk voor u opgericht." Zorggroep Crabbehoff en Rijndam Revalidatie zijn hierin vaste externe partners.

Het Nationaal MS Fonds, de landelijke patiëntenbelangenvereniging, heeft het centrum al het Vlinderkeurmerk voor goede MS-zorg toegekend, zo meldt informatiesite Dordrecht.net.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top