HRM

Veel animo voor regeling aanpakken agressie

Honderden organisaties uit de zorg hebben sinds 14 januari een aanvraag ingediend voor de regeling 'Veilig Werken in de Zorg'. Dankzij de regeling ontvangen zorginstellingen een financiële bijdrage van maximaal 10.000 euro om voor externe ondersteuning bij de aanpak van agressie tegen medewerkers.

Het ministerie van VWS heeft voor 2016 drie miljoen euro beschikbaar gesteld voor het actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’ (VWiZ). Het overgrote deel van dat bedrag gaat via de ondersteuningsregeling rechtstreeks naar zorg- en welzijnsorganisaties. De aanvragen van 230 organisaties uit zeven verschillende zorgbranches worden dit jaar gehonoreerd. Dat brengt het totaal op duizend toegekende aanvragen van de Ondersteuningsregeling sinds 2012.

De regeling kan bijvoorbeeld worden ingezet voor onderzoek en analyse van onderliggende oorzaken van agressie in de organisatie, het ontwikkelen van team- of afdelingsgerichte ondersteunende materialen of bijeenkomsten voor medewerkers. Om zorginstellingen te inspireren zijn ruim zeventig van deze praktijkverhalen verzameld op de webportal van de campagne 'Wees duidelijk over agressie'.

Partners

Het Actieplan 'Veilig Werken in de Zorg' is geïnitieerd en wordt uitgevoerd door sociale partners in de zorg en jeugdzorg: ActiZ, BTN, CNV Zorg en Welzijn, FBZ, FNV, GGZ Nederland, Jeugdzorg Nederland, NFU, NU'91, NVZ en VGN, met financiële ondersteuning van het ministerie van VWS.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top