ACTUEEL

Twintig Nederlanders besmet met zikavirus

Het aantal mensen in ons land dat besmet is met het zikavirus is opgelopen tot twintig. Dat meldde minister Edith Schippers van Volksgezondheid vrijdag. Onder hen zijn geen zwangere vrouwen, voegde ze eraan toe.

De mensen hebben de besmetting opgelopen in Suriname en Curaçao. Vorige week lag het aantal besmettingen nog op dertien. De gelekoortsmug die het zikavirus overbrengt, komt niet in ons land voor.

Reisorganisatie TUI heeft sinds de uitbraak van het virus tientallen vakanties omgeboekt. ,,Wij brengen veel mensen naar het Caribisch gebied, maar vooral zwangere vrouwen gaan daar nu liever niet heen", zegt een woordvoerder van het bedrijf. ,,Daarom hebben we aardig wat vakanties omgezet naar een vakantie binnen Europa."

Het virus is gevaarlijk voor ongeboren kinderen. Als een zwangere vrouw besmet raakt, kan de baby geboren worden met een te kleine schedel, waardoor het kind hersenbeschadiging oploopt.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de uitbraak van het zikavirus begin deze week bestempeld als een wereldwijde noodsituatie voor de volksgezondheid. Het virus verspreidt zich snel. Door de stap hoopt de WHO de internationale actie tegen het virus te versnellen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top