Tech

Groeikapitaal voor biotechbedrijf Toxys

Het Zeeuws InvesteringsFonds en InnovationQuarter investeren in biotechbedrijf Toxys uit Leiden. Toxys is een spin-off van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en gespecialiseerd in een testen waarmee kankerverwekkende eigenschappen van stoffen worden geïdentificeerd. Dit is bekend gemaakt tijdens de Axon Innovation Pitch sessie bij Innovation4Health, een evenement gericht op innovaties in de gezondheidszorg.

Toxys is voortgekomen uit de afdeling Humane Genetica van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het bedrijf is in 2014 opgericht door wetenschapper Giel Hendriks en is momenteel nog gevestigd in het LUMC, maar verhuist in maart naar een eigen laboratorium op het Leiden Bio Science Park.

"Met deze investering kan Toxys werken aan nieuwe innovatieve testen en services en daarmee bijdragen aan de ontwikkeling van betere medicijnen en veilige producten", aldus Hendriks.

Het Zeeuws InvesteringsFonds en InnovationQuarter investeren samen in dit jonge biotechbedrijf. Het Zeeuws InvesteringsFonds (ZIF) investeert in jonge potentieel succesvolle Nederlandse ondernemingen die een nieuw product, proces of dienst hebben ontwikkeld dat onlangs op de markt is geïntroduceerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top