ACTUEEL

Vrouw moet onterechte pgb-gelden terugbetalen

Een 46-jarige vrouw uit Arnhem moet 115.070 euro terugbetalen aan de Staat. Dat besloot de rechtbank in Arnhem maandag. De vrouw had gefraudeerd met haar persoonsgebonden budget (pgb) waardoor ze onterecht geld heeft ontvangen.

De Arnhemse lijdt aan de spierziekte MS en vroeg hiervoor in 2009 een pgb aan. Ze gebruikte een deel daarvan voor privédoeleinden. Zo diende ze onder meer vervalste zorgformulieren in bij haar zorgverzekeraar. Tijdens de strafzaak in juli kreeg zij hiervoor een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden opgelegd.

De rechtbank besloot maandag dat ze ook het onterecht verkregen geld terug moet betalen. Volgens de vrouw is dit niet mogelijk omdat ze niet genoeg geld heeft om dit te doen en dat ook niet zal gaan verdienen. De rechter is daar niet van overtuigd. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

chiene vos

3 maart 2016

Meneer Lindhout,
U heeft zich nog niet in houtrook verdiept ?
Dan wordt het toch tijd dat u dit eens doet.
Er zijn anno 2016 in dit land meer dan een miljoen houtkachels en open haarden met een uitstoot aan giftige stoffen en fijnstof waarbij tabaksrook verbleekt of verdampt zo u wilt.
Elke haard of kachel heeft een actieradius van 600 meter, een gemiddelde afstand tussen twee woonkernen. Aan de periferie hiervan hoeft u de schadelijke stoffen niet altijd te ruiken. Die kachels worden op aanraden van overheid en ook van veel "domme" milieuorganisaties steeds meer dagelijks langdurig gestookt en meestal ook nog eens ondeskundig met nat hout,geverfd hout noem maar op. Die rook ademen we allemaal in en gaat over alles en iedereen heen inclusief schoolpleinen ,ziekenhuizen etc. Je moet heel wat sigaretten roken om dit te evenaren. Het is te vergelijken met een watersnood waarbij je wel de kraan dichtdraait maar niet de dijken repareert.Milieuorganisaties , dus ook Clean Air weten dit al jaren maar verzwijgen en kijken weg vanwege de subsidie, want de houtkachellobby is machtig en heeft de overheid onder de duim. Ik ben dus helemaal niet boos op de antitabakslobby, ben zelf ook tegen sigarettenrook, maar laat me nu eenmaal niet graag belazeren.Nog mooier zou zijn als anti-houtrook en anti-tabaksorganisaties samen een vuist zouden maken.Het gaat immers toch eigenlijk om dezelfde missie en dezelfde rook ? Samen voor een echt rookvrije wereld.Gebeurt dit niet dan krijgen overheid en kachellobby hun zin : iedereen zo'n stinkkachel. En dan vrees ik dat er nooit rookvrije schoolpleinen zullen zijn ( behalve op papier en op de tv) en dus ook geen rookvrije generaties. Als de tabaksrook is verdwenen is er op geniepige wijze iets veel ergers voor in de plaats gekomen: houtrook.

Top