Finance

Dronten kiest voor Buurtzorg Nederland

De gemeente Dronten gaat in zee met Buurtzorg Nederland. De thuiszorgorganisatie neemt hier zo’n 400 klanten en 90 werknemers van het in surseance verkerende TSN over. Dat heeft wethouder Peter van Bergen bekend gemaakt.

De gemeente heeft gesprekken gevoerd met twee reeds in de gemeente werkzame patijen, Coloriet en De Nieuwe Thuiszorg, en met de nieuwe organisatie Buurtzorg Nederland. "De laatste kwam als beste uit de bus, omdat die organisatie ook de werknemers van TSN wilde overnemen tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden als zij nu hebben", zegt Van Bergen tegenover de Flevopost.

Buurtzorg Nederland krijgt in Dronten een ‘transitievergoeding’ van 62.000 euro. "Omdat we wel het principe ‘gelijke monniken, gelijke kappen’ hanteren, krijgen de andere thuiszorgorganisaties die in Dronten huishoudelijke hulp aanbieden, ook een vergoeding. Die komt neer op z’n 160 euro per cliënt", aldus de wethouder.

Deze constructie kost ongeveer een ton, maar de gemeente kan aanspraak maken op een potje dat door het rijk beschikbaar is gemaakt voor transities in de Wmo. Dronten heeft daarin zo’n 700.000 euro zitten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top