ACTUEEL

Carintreggeland zegt directeur gedag

Directeur Zorg Jos Olde Engberink van zorgorganisatie Carintreggeland verliest per 1 maart zijn baan. Dat meldt dagblad Tubantia. Volgens Carintreggeland is het vertrek de uitkomst van een langlopend reorganisatietraject.

Tubantia duidt Olde Engberink aan als de man achter het kleinschalige wonen op de Titus Brandsmahof in Almelo. De verpleegafdeling voor dementerenden kwam eind februari in het nieuws naar aanleiding van een kritisch rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De SP stelde daarop Kamervragen. De SP wil met name weten waarom het woonzorgcentrum niet onder verscherpt toezicht wordt geplaatst naar aanleiding van het IGZ-rapport.

Op de eigen website laat Carintreggeland weten al met de bevindingen van de IGZ aan de slag te zijn gegaan. “Er is een verbeterplan opgezet en de afgelopen maanden zijn we heel druk geweest om de kwaliteit op orde te krijgen. Dat is gelukt. De basiskwaliteit voldoet weer aan de normen van de IGZ.”

Tegenover Tubantia stelt een woordvoerster van Carintreggeland dat het vertrek van Olde Engeberink los staat van de gebeurtenissen rond de Titus Brandsmahof, maar uitvloeisel is van een  eerder ingezette reorganisatie. “Tussen de Raad van Bestuur en de managementslaag zat nog een laag met directeuren”, aldus de woordvoerster in Tubantia. “Die laag wordt geschrapt. Olde Engberink is een van de laatsten die nog een directeursfunctie bekleedde.” Carintreggeland benadrukt dat Olde Engberink bijna dertig jaar lang uitstekend werk heeft verricht.

 

 

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

RaadvoordeOuderenbescherming

26 februari 2016

Raad voor de Ouderenbescherming wil sancties tegen Titus Brandsmahof in Almelo http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=238507&cat=1&_ga=1.146564916.1480998874.1456511102

Gerda

18 juni 2018

Inmiddels is door wob verzoek duidelijk dat deze directeur zijn boekje ver te buiten ging. Dubbel ernstig dat carintreggeland ontkent!

Top