Vastgoed

Martha Flora opent nieuw huis in Haarlem

Het woonzorgcentrum Parkzicht in Haarlem wordt een Martha Flora-huis. Hiertoe heeft de aanbieder van particuliere dementiezorg een overeenkomst getekend met zorgpartner Zorgbalans en het Bouwinvest Healthcare Fund ondertekend.

De locatie Parkzicht zal de komende maanden worden omgebouwd tot een beschermde leefomgeving. Op 1 december van dit jaar zal het nieuwe Martha Flora huis haar deuren openen, zo maakt de organisatie bekend.

In Haarlem en de omgeving Zuid-Kennemerland ziet Martha Flora veel kansen om haar particuliere dementiezorg aan te gaan bieden. De regio is erg vergrijsd ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

Martha Flora werkt in Haarlem samen met Zorgbalans, een grote ouderenzorgorganisatie en één van de grootste werkgevers in de regio Kennemerland en Zuid-Holland Noord.

Met de ruim veertig vaste bewoners van Parkzicht is al in het najaar van 2014 individueel besproken naar welke locatie men - al dan niet tijdelijk - wil verhuizen. Alle vaste bewoners zijn inmiddels verhuisd naar een nieuwe woonomgeving, naar eigen keuze. Op dit moment biedt Parkzicht nog aan een kleine groep ouderen tijdelijk verblijf met zorg.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

RaadvoordeOuderenbescherming

29 februari 2016

Martha Flora is geen verpleeghuis. En voor pensioenfondsen is zorgvastgoed een interessante markt.

Top