Vastgoed

Marente start met groot huisvestingsplan

Zorgorganisatie Marente gaat een aantal van haar locaties vernieuwen. Aanleiding voor het vastgoedplan van Marente is onder andere het het VWS-beleid waarbij het aantal bedden in zorgcentra omlaag moet. In september 2016 staat de eerste verhuizing op de planning.

Het doel van het plan is om alle bewoners moderne kleinschalige huisvesting te bieden. “Veranderingen in de zorg maken dat mensen pas in verpleeghuizen komen wonen als er een intensieve zorgvraag is, daar moeten wij onze locaties op inrichten”, zegt voorzitter raad van bestuur Gerrit Jan Vos. Diverse locaties worden gerenoveerd tot kleinschalige gastvrije woonlocaties.

De verpleeghuiscapaciteit in Warmond wordt verplaatst naar locaties van Marente in Lisse, Sassenheim en Oegstgeest. De eerste belangrijke verhuizing zal plaatsvinden in september 2016. Zestig bewoners van Van Wijckerslooth verhuizen naar het de vernieuwde locatie Hofwijck in Oegstgeest.

Revalidatie

Marente gaat tevens de revalidatie voor ouderen concentreren op de locatie Mariënhaven in Warmond. “De revalidatie-afdelingen en specialisten op één plek, is een stuk efficiënter en komt de kwaliteit van de zorgverlening ten goede”, zegt Vos. “Bovendien is kortdurende zorg als herstelzorg en revalidatie zo anders dan langdurige zorg, dat het goed is om deze zorg op gescheiden plaatsen aan te bieden. Daarmee voldoen we ook aan de vraag van de klant.”

De gehele operatie betaalt Marente uit eigen middelen. Het plan moet in 2018 afgerond zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top