ACTUEEL

Zorgstelsel Obama stap dichterbij

Het voorstel van de Amerikaanse president Barack Obama om het Amerikaanse zorgstelsel drastisch te hervormen, is een belangrijke stap dichterbij gekomen. Een nipte meerderheid in het Huis van Afgevaardigden van het parlement in Washington heeft zaterdag ingestemd met het wetsontwerp (220 tegen 215).

Zorgverzekering voor alle burgers

Obama beschouwt het als zijn belangrijkste doel in zijn binnenlands beleid dat nagenoeg alle burgers over een zorgverzekering kunnen beschikken. Tegenstanders, onder wie ook partijgenoten van de Democratische president, zien te veel overheidsbemoeienis in de hervormingen. Obama’s plan geldt als de grootste ingreep in het Amerikaanse zorgsysteem in vier decennia

Stemming door Senaat

Nu moet de Senaat van het Congres zich nog over een vergelijkbaar wetsvoorstel buigen. Een stemming wordt op zijn vroegst in december verwacht. Bij goedkeuring worden de plannen van Huis en Senaat op elkaar afgestemd en nog een keer aan de kamers voorgelegd.

Oproep voor hervorming zorgstelsel

Obama had voor de stemming in het Huis nog een allerlaatste poging gedaan de afgevaardigden te winnen voor zijn plannen. Hij sprak achter gesloten deuren zijn Democratische partijgenoten toe. “Ik dring er bij de Congresleden op aan om er te staan, om de roep van de geschiedenis te beantwoorden en voor hervorming van de gezondheidsverzekering te stemmen”, zei de president later vanuit het Witte Huis. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

Skipr daily brengt u dagelijks voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. U kunt deze e-mailnieuwsbrief personaliseren door de voor u interessante rubrieken te kiezen. Abonneer u op de Skipr daily. Daarnaast brengt de Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top