ACTUEEL

Facilicom stapt met Compartijn in ouderenzorg

Facilicom heeft een meerderheidsbelang genomen in Compartijn en stapt daarmee in de ouderenzorg. Compartijn opent in april in Enschede zijn eerste kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met een indicatie voor langdurige zorg, nog eens vier huizen zijn in ontwikkeling.

De ambitie van de twee organisaties is om een landelijke speler in de ouderenzorg te worden. Compartijn is drie jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van zijn concept: kleinschalige huizen met twintig tot veertig luxe, ruime zorgappartementen met persoonlijke service en zorg. De huizen zijn bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, bijvoorbeeld als gevolg van psychogeriatrische aandoeningen als dementie en Alzheimer.

Compartijn wordt onderdeel van Incluzio, de zorgdivisie van Facilicom. In april opent Compartijn zijn eerste woonvoorziening: Huize Stokhorst in Enschede. Binnen anderhalf jaar volgen huizen in Rosmalen, Breda, Den Haag en Zeist. De ambitie is om in de komende tien jaar in twintig tot dertig gemeenten een dergelijk huis op te zetten.

Voor Facilicom is de deelname een belangrijke nieuwe stap in het ontwikkelen van activiteiten in de zorg en de ondersteuning. Het bedrijf was met Axxicom al enige jaren actief in de thuishulp en met De ZorgCentrale.nl in de zorg en ondersteuning op afstand. Beide bedrijven zijn inmiddels onderdeel van Incluzio, de zorgdivisie die begin 2014 van start is gegaan. Compartijn wordt onderdeel van Incluzio, Herman de Haas blijft algemeen directeur van Compartijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top