ACTUEEL

CCAF stelt nieuwe voorzitter aan

Tom van Mierlo volgt op 1 juni 2016 Remmers van Veldhuizen op als voorzitter van het CCAF, de certificeringsstichting voor teams die modelgetrouw zorg bieden aan mensen met ernstige psychiatrische problemen. Van Veldhuizen blijft nog wel actief voor het CCAF.

Tom van Mierlo is psychiater en directeur behandeling bij GGZ Breburg. Daarnaast is hij initiatiefnemer en voorzitter van de stichting HIC (High Intensive Care) en houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van ART, Actief herstel in de Triade. Hij wordt gedreven door de wens het verschil te maken in de kwaliteit van zorg in Nederland. Het FACT-model (Flexible Assertive Community Treatment), de modelgetrouwheidschaal die FlexibleACT met zich meebracht en de certificering door het CCAF waren voor hem de afgelopen jaren een lichtend voorbeeld.

Op 17 juni nemen alle betrokkenen bij het CCAF afscheid van Remmers van Veldhuizen als voorzitter. Remmers blijft nog actief voor het CCAF als senior-auditor en als adviseur van het bestuur. Hij was in 2007 een van de initiatiefnemers en oprichters van het CCAF. Samen met Michiel Bahler heeft hij het Flexible ACT-model bedacht. Het CCAF wil de modelgetrouwe toepassing van effectieve modellen en programma’s voor de doelgroep mensen ernstige psychiatrische aandoeningen bevorderen.  Daartoe kent het CCAF keurmerken toe aan teams die modelgetrouw zorg bieden aan mensen met ernstige psychiatrische problemen. Het certificeringsinitiatief van het CCAF heeft de afgelopen zeven jaar steeds meer weerklank gevonden bij teams, instellingen en zorgverzekeraars en gemeentes.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top