Tech

ETZ sluit contract met Epic voor nieuw epd

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg gaat in zee met Epic voor een elektronisch patiëntendossier (epd). Dit wordt in juli in gebruik genomen.

Het ETZ koos voor Epic als leverancier van het nieuwe epd omdat de patiënt bij de inrichting van dit systeem voorop staat, aldus het ziekenhuis. In het nieuwe epd wordt alles rondom de zorg van een patiënt vastgelegd: van afspraken, behandelplan, spoedeisende hulp, operatieproces tot medicatie, klinische notities en facturering. Schakelen tussen verschillende systemen is hiermee verleden tijd, volgens het ETZ, en de zorg voor de patiënt verloopt efficiënt omdat de zorgverlener op elk moment over de juiste informatie beschikt.

Het ziekenhuis verwacht dat het nieuwe epd de komende jaren grote impact heeft op de zorgprocessen en de bedrijfsvoering. Het vraagt een andere manier van werken. Daarom is onlangs een voorbereidingsprogramma gestart om gegevens ETZ-breed op dezelfde manier vast te leggen. Na deze voorbereidingsfase volgt een implementatiefase van ruim anderhalf jaar.

Epic is in de Verenigde Staten marktleider op het gebied van gezondheidszorgautomatisering. Wereldwijd gebruiken 1300 ziekenhuizen het systeem, waaronder in Nederland het Radboudumc, OLVG, Amphia Ziekenhuis, UMCG en het VUmc.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top