ACTUEEL

CZ vraagt ex-cliënten Zorggroep Helmond om aangifte fraude te doen

CZ Zorgkantoor wil onjuist besteed zorggeld terugvorderen bij de Stichting Zorggroep Helmond (SZH). Het zorgkantoor heeft 77 voormalige cliënten van de zorgaanbieder opgeroepen om aangifte bij de politie te doen.

Dit schrijft het Eindhovens Dagblad.

De instelling heeft volgens CZ gefraudeerd met persoonsgebonden budgetten (pgb’s) van cliënten. Onlangs stelde de rechtbank Oost-Brabant het zorgkantoor in het gelijk. CZ gaat de ex-cliënten die het betreft, nader informeren op 18 april tijdens een bijeenkomst in Helmond. De cliënten, veelal jongvolwassenen met psychische problemen, kregen eerder te horen dat ze zelf geld moeten terugbetalen aan CZ omdat de verantwoording van hun pgb niet klopte.

SZH bood jongeren met een verleden van schulden en verslaving, onderdak en begeleiding. CZ besloot een onderzoek te starten na een publicatie in het Eindhovens Dagblad in maart 2014. Daarin verklaarden cliënten en medewerkers dat er veel meer uren werden gedeclareerd dan er daadwerkelijk aan zorg en begeleiding werd geboden. Op basis van het onderzoek besloot CZ eind 2014 om geen pgb's meer uit te betalen aan cliënten van SZH. Met hoeveel geld er in totaal is gefraudeerd, is onduidelijk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top