Tech

Urenlang geen spoedoperaties bij Amphia door netwerkstoring

Het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout heeft urenlang te kampen gehad met een storing in het computernetwerk vrijdagavond. Hierdoor konden medisch specialisten de elektronische patiëntendossiers (epd’s) niet raadplegen en moesten 'spoedpatiënten' naar omliggende ziekenhuizen.

Dit meldt Omroep Brabant.

Alle locaties van het Amphia Ziekenhuis werden rond half 9 's avonds door de storing getroffen. Het ziekenhuis trof meteen maatregelen en alarmeerde huisartsen- en verloskundigenpraktijken. Mensen die spoedeisende hulp nodig hadden, werden naar ziekenhuizen in de buurt gebracht, zoals het Bravis en het TweeSteden. Rond 11 uur 's avonds was de storing weer voorbij.

Het Amphia Ziekenhuis weet niet waardoor de storing plaatsvond. Het ziekenhuis is voor het epd-systeem afhankelijk van een externe leverancier. Het Amphia Ziekenhuis werd in januari ook al getroffen door een storing in het computernetwerk, waardoor de dossiers urenlang niet in te zien waren. Alle geplande operaties en afspraken werden afgezegd en spoedpatiënten werden naar omliggende ziekenhuizen gebracht. Het Amphia onderzoekt of de twee storingen met elkaar te maken hebben.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top