ACTUEEL

Diafaan vraagt faillissement aan

Zorgonderneming Stichting Diafaan heeft op 21 april 2016 faillissement aangevraagd. De organisatie is onvoldoende in staat gebleken te reageren op de veranderingen in de financiering van vastgoed en de zorg.

Cliënten blijven verzekerd van zorg, zo belooft Diafaan in een korte verklaring op de eigen website. Dat is wettelijk geregeld. Gesprekken met mogelijke overnamepartijen worden de komende periode gevoerd.

De 20 april al uitstel van betaling aan bij de rechtbank. Ook is een bewindvoerder aangesteld. Vandaag is het faillissement aangevraagd. “Diafaan is een ontzettend mooie organisatie”, zegt interim-bestuurder Nettie Saarloos. “We hebben er alle vertrouwen in dat we een goede oplossing vinden. De inzet is om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden.”

De medewerkers en vrijwilligers zijn inmiddels geïnformeerd. Diafaan is werkzaam in regio De Liemers en Montferland en heeft woonzorgcentra/kleinschalige woonvoorzieningen, dagbesteding, thuiszorg (incl Wmo). Het gaat om ruim 1800 cliënten en bij de organisatie werken 900 medewerkers en zijn 350 vrijwilligers actief.

Diafaan worstelt al sinds 2014 met zowel organisatorische als bestuurlijke problemen. In 2014 werden al eens 100 arbeidsplaatsen geschrapt.  Ook versleet de organisatie in dezelfde periode verschillende bestuurders en toezichthouders.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top