ACTUEEL

Zorgsector krijgt klokkenluidersregeling

De zorgsector krijgt een klokkenluidersregeling. Minister Klink van VWS stapt hiermee af van de zelfregulering. De minister heeft het voorstel hiertoe overgenomen van SP-Kamerlid Renske Leijten.

Misstanden melden

Leijten: “Juist in de zorg is het van belang dat mensen zich vrij voelen om misstanden te kunnen melden. Daar wordt de zorg alleen maar beter van.” Ze is blij dat de minister “eindelijk” afstapt van de zelfregulering. “Gelukkig, want niemand is gebaat bij een zwijgcultuur in de zorg.”

Intimidaties zorgpersoneel

Steeds vaker wordt personeel in de zorg geïntimideerd. Pasgeleden stuurden een aantal thuiszorgorganisaties medewerkers die wilden overstappen naar Buurtzorg Nederland intimidatiebrieven. Een ander voorbeeld is verslaafdenopvang Winnersway die personeel zwijgcontracten oplegde.

Zelfregulering

In 2004 oordeelde de regering dat er elke sector zelf een klokkenluidersregeling moest opstellen. In de zorg zijn echter nooit maatregelen genomen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top