Vastgoed

Panden Zonnehuisgroep Mijdrecht en Ouderkerk worden herontwikkeld

Stichting Zonnehuisgroep Amstelland, het Bouwinvest Healthcare Fund en Bébouw Midreth gaan in nauwe samenwerking met ZorgID Zonnehof Mijdrecht en Zonnehof Ouderkerk herontwikkelen. Het gaat om twee zorgcomplexen, waar zowel woningruimte voor intramurale cliënten komt als voor huurders van zorgappartementen.

De Zonnehuisgroep Amstelland wilde de twee locaties al langer herontwikkelen, de locatie in Mijdrecht is in 2014 al gesloopt. Het duurde even voordat de financiering geregeld was. Nu is het zover en werken betrokken partijen de plannen de komende maanden uit 'in nauwe samenwerking met de gemeenten en belanghebbenden'. IAA Architecten en Rijnboutt worden verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwbouw, die eind 2016 van start gaat. Bouwinvest verwacht dat de gebouwen medio 2018 opgeleverd worden.

In de twee gebouwen worden wonen en zorg gescheiden. In Mijdrecht zal plaats zijn voor 45 intramurale cliënten en 29 zorgappartementen in de vrije verhuur. In Ouderkerk aan de Amstel gaat het om de ontwikkeling van een zorgcomplex voor 45 intramurale cliënten en 62 zorgappartementen in de vrije verhuur. De bewoners van de vrije huurwoningen kunnen, als ze dat willen, gebruik maken van zorgdiensten. Het servicepakket zal nader uitgewerkt worden, in co-creatie samen met toekomstige bewoners.

Kleinschalige huisvesting

Nelleke Vogel, bestuurder Zonnehuisgroep Amstelland: "We zijn blij dat we door deze samenwerking mooie nieuwe kleinschalige huisvesting neer kunnen zetten voor mensen met dementie, dichtbij, in de eigen dorpskern." De aankoop sluit volgens Erwin Drenth, manager Zorgvastgoed bij Bouwinvest, nauw aan op de visie van zijn bedrijf dat kwaliteit van huisvesting doorslaggevend wordt in de keuze van een zorgappartement. "Daarnaast is er momenteel voor het middensegment huur nog veel te weinig beschikbaar. Het Bouwinvest Healthcare Fund verwacht de komende jaren nog fors te investeren in vergelijkbare zorghuisvesting."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top