ACTUEEL

FNV opent Zorgactiepunt in Utrecht

FNV opent vandaag het Zorgactiepunt in Utrecht, waar thuiszorgcliënten, hun familieleden en thuiszorgmedewerkers terecht kunnen met hun verhalen over de huishoudelijke zorg. Met deze verhalen willen thuiszorgmedewerkers georganiseerd in FNV ervoor zorgen dat de gemeente de huishoudelijke zorg in Utrecht goed regelt.

Vorige week bleek dat gemeenten 310 miljoen euro zorggeld op de plank laten liggen. Ook Utrecht houdt geld over op de Wmo, in 2015 een half miljoen. Volgens de FNV bezuinigde de gemeente fors op de huishoudelijke zorg door iedereen standaard 1,5 uur hulp per week te geven. Op 3 mei oordeelde de rechtbank Midden Nederland al dat de norm van 78 uur huishoudelijke zorg per jaar die de gemeente hanteert, onvoldoende gefundeerd is. De FNV wil dat het geld voor de langdurige zorg in de stad daadwerkelijk naar de zorg gaat.

Door het beleid van de gemeente Utrecht staan volgens de FNV de arbeidsvoorwaarden van thuiszorgmedewerkers onder druk en krijgen kwetsbare inwoners van Utrecht minder uren zorg dan ze nodig hebben. Cihan Lacin van de FNV: "Deze korting op de thuiszorg is onbegrijpelijk tegen het licht van verzorgingshuizen die sluiten omdat mensen langer thuis moeten blijven wonen. Met het zorgactiepunt willen we laten zien dat dit echt niet kan en dat kwetsbare mensen hierdoor flink in de problemen komen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top