ACTUEEL

Surplus Zorg benoemt nieuw lid raad van toezicht

John Taks is toegetreden tot de raad van toezicht van Surplus met ingang van 14 april, maakt de zorgaanbieder vandaag bekend. Hij is voorzitter van de raad van bestuur van Diakonessenhuis Utrecht.

John Taks heeft veel bestuurlijke ervaring in de zorgsector. Hij studeerde ooit verpleegkunde en heeft vervolgens altijd in de zorg en in het onderwijs gewerkt. Hij heeft jarenlange ervaring in het besturen van ziekenhuizen. Voordat hij in december 2015 bestuurder werd van het Diaknossenhuis, was hij voorzitter van de raad van bestuur van het Albert Schweitzerziekenhuis. Daarvoor was hij lid van de raad van bestuur van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Verder terug in het verleden bekleedde Taks managementfuncties in het Franciscusziekenhuis Roosendaal en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Mede doordat hij in het werkgebied van Surplus woont, kent hij de verschillende activiteiten van de organisatie. Kenmerkend voor zijn loopbaan is de betrokkenheid die hij heeft gehouden voor de directe zorg, stelt Surplus in een persverklaring. Taks bewondert Surplus dat ze een breed palet van zorg, wonen en welzijn aan blijft bieden. "Juist dit brede profiel vind ik vanuit bestuurlijk perspectief interessant."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top