ACTUEEL

Van Rijn maakt werk van uitspraak huishoudelijke hulp

Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn gaat erop toezien dat gemeenten zich houden aan de regels voor huishoudelijke hulp. Dat is een direct gevolg van een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep (CRvB).

Volgens de hoogste bestuursrechter mogen gemeenten inwoners niet zomaar korten op huishoudelijke hulp zonder duidelijke onderbouwing. Ook moeten zij passende hulp bieden als dat nodig is, zodat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Volgens de rechter is huishoudelijke hulp wel degelijk onderdeel van de nieuwe wet maatschappelijke ondersteuning, waar gemeenten verantwoordelijk voor zijn.

"Klip en klaar betekent deze uitspraak dat gemeenten mensen op maat huishoudelijke hulp moeten bieden, als iemand dat nodig heeft. De Centrale Raad heeft de wet geïnterpreteerd zoals ik die bedoeld heb. Dat vraagt om een persoonlijk gesprek met de burger en een luisterend oor van de gemeente. Voor desbetreffende wethouders zit er maar een ding op: houd je aan de wet. Ik zal hen daar op wijzen", aldus Van Rijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top