Finance

Petitie tegen bezuiniging 500 miljoen euro in langdurige zorg

Cliënten en medewerkers uit de langdurige zorg bieden ruim 16 duizend handtekeningen aan in de Tweede Kamer op 24 mei. Zij eisen dat het kabinet de geplande bezuiniging van 500 miljoen euro op de langdurige zorg in 2017 terugdraait.

De grote belangstelling en steun voor de petitie laat zien dat de bezuinigingen van tafel moeten, stelt initiatiefnemer LOC Zeggenschap in zorg. De ondertekenaars vragen de Tweede Kamer en het kabinet daarom dringend de bezuinigingen ongedaan te maken. "De afgelopen jaren zijn er al miljarden euro’s bezuinigd op de langdurige zorg en daarmee is de kwaliteit van zorgverlening onder druk komen te staan."

Met het terugdraaien van de bezuiniging willen de ondertekenaars dat bewoners goede zorg krijgen. Het gaat niet alleen om medische zorg en lichamelijke verzorging, volgens LOC Zeggenschap in zorg, maar ook over aandacht en een goed leven. Daarvoor is het van belang dat zorgverleners  (bij)scholing krijgen en goede arbeidsvoorwaarden hebben. Op steeds meer plekken in het land komen die waarden onder druk te staan door geldgebrek, aldus LOC Zeggenschap in zorg.

Naast de 16 duizend digitale handtekeningen verzamelde een zorgcentrum ook 53 handtekeningen op papier. Die staan symbool voor de 245.000 bewoners van zorginstellingen in de langdurige zorg. Niet alleen cliënten en werknemers in de langdurige zorg tekenden de petitie, ook mensen die bijvoorbeeld werkzaam zijn in de politiek en commercie, studenten en mensen die met pensioen zijn. Grootouders, moeders en broers van cliënten. Hun zorgen en de petitie worden ook gedeeld door brancheorganisaties binnen de zorg, zoals ActiZ, BTN en VGN. Wat hen betreft is de grens bereikt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top