ACTUEEL

Parkinsonnet ontwikkelt instrumenten voor zelfredzaamheid patiënten

Parkinsonnet ontwikkelt twee nieuwe initiatieven om de zelfredzaamheid van Parkinson-patiënten te vergroten. Er komt een website met gepersonaliseerde informatie van individuele patiënten en er wordt een instrument ontwikkeld – Parkinson Precision Project – waarin big data wordt gecombineerd met informatie van patiënten, waardoor artsen passende zorg kunnen gaan bieden. Dit laat hoogleraar neurologie van het Radboudumc en mede-oprichter van Parkinsonnet Bas Bloem weten.

Bloem, tevens directeur van Parkinson Centrum Nijmegen, vertelde dit tijdens Our Future Health, een conferentie over de toekomst van de wereldwijde gezondheidszorg.

"Als we patiënten vragen wat ze willen, zeggen ze dat ze gepersonaliseerde informatie willen over wat Parkinson voor hen betekent, wat de beste behandeling is en hoe hun toekomst eruit gaat zien", zei Bloem. Met de genoemde initiatieven denkt hij aan de wensen van patiënten tegemoet te kunnen komen. De twee initiatieven sluiten aan bij het al bestaande Parkinson TV, een maandelijks tv-programma waar deskundigen aan het woord komen en patiënten hen tijdens de uitzending vragen kunnen stellen.

De website met gepersonaliseerde informatie komt tot stand dankzij een financiële bijdrage van een stichting van de Britse Parkinson-patiënt Tom Isaacs. Het Parkinson Precision Project wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van ZonMW.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top