ACTUEEL

FNV gaat gemeenteraden kritisch volgen

Vakbond FNV gaat vanuit zogenoemde vakbondshuizen gemeenteraden kritisch volgen. Volgens de bond is dit nodig omdat er steeds meer wordt bezuinigd op regionale journalistiek en de gemeenten steeds meer verantwoordelijkheden hebben gekregen.

Scheidend FNV-voorzitter Ton Heerts opende maandag in Nijmegen het eerste vakbondshuis. FNV stelt dat onder meer kritisch gekeken zal worden of het geld dat door de rijksoverheid is overgeheveld naar gemeenten goed wordt besteed. Daarbij moet worden gedacht aan de zorg, jeugdhulpverlening en sociale werkplaatsen.

In totaal wil de bond de komende twee jaar 35 huizen openen, te beginnen in Dordrecht, Hilversum, Heerlen, Roosendaal, Arnhem, Hoogeveen, Haarlem, Emmen en Leeuwarden. Leden van de bond kunnen onder meer binnenstappen tijdens een inloopspreekuur. Ook geeft de bond zijn leden loopbaanadvies, is er een belastingservice en dienen de huizen als vergader- en actielocatie voor werknemers en leden van de bond. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

V. Sporen

31 mei 2016

Schoenmaker blijf je leest.

Alessi

31 mei 2016

De FNV begint zich zo langzamerhand als een politieke partij te gedragen. Het kritisch volgen en oordelen of de gelden goed worden verdeeld is de rol van de gemeenteraden, de FNV heeft zich hierin niet te bemoeien.

Wulf van Loenen

1 juni 2016

Blijkbaar vindt de FNV dat hun service tbv van recht en welbevinding bij hun leden verder mag gaan dan uitsluitend vak en beroeps gerelateerde zaken. Ik vind die ondersteuning zo gek nog niet. Als individu redt je het niet meer sinds gemeenten meer met euro's en de randen van de wet opzoeken bezig zijn dan met zorg bieden richting kwetsbare burgers. Kwetsbare burgers wonend in een sociale gemeente met goede Jeugdzorg/WMO houden hun werk touwens beter en langer vol.

Top