HRM

Vertrokken rvb-voorzitter Brentano kreeg bijna 3 ton mee

De vertrokken voorzitter van de raad van bestuur van Stichting Brentano Irene Hermans kreeg bij haar vertrek bijna 3 ton mee. Dat blijkt uit het onlangs gepubliceerde jaarverslag over 2015.

Hermans werd in maart 2015 wegens ziekte vervangen door Lies Zuidema en is daarna niet meer teruggekomen als voorzitter raad van bestuur. Op 1 januari 2016 heeft Brentano na dertien jaar afscheid genomen van Hermans.

Dat is in goed overleg met de raad van toezicht gegaan. Hermans is niet ziek uit dienst gegaan, zo laat Lies Zuidema weten. Zuidema zat vanaf maart 2015 eerst ad interim de raad van bestuur voor en blijft nu in ieder geval nog een jaar aan. "Mevrouw Hermans was al beter, maar zij heeft, heel netjes, haar resterende vakantiedagen en dergelijke opgenomen voor het eind van het jaar", zegt de rvb-voorzitter.

Het bedrag dat Hermans meekreeg, ruim 289 duizend euro, volgde uit de vertrekregeling zoals die was vastgelegd in haar contract uit 2002, en kwam bovenop haar jaarsalaris van ruim 142 duizend euro. "De raad van toezicht is deze verplichting, conform het overgangsrecht van de WNT, nagekomen", zo laat Brentano weten.

Resultaat

Uit het jaarverslag blijkt dat de Amstelveense stichting voor verzorging, verpleging en beschut wonen, over 2015 een negatief resultaat van ruim 550 duizend euro boekte op een omzet van zo'n 23,5 miljoen euro. Dat is iets beter dan in 2014 toen een negatief resultaat van ruim 1,2 werd geboekt. Brentano heeft ruim 600 medewerkers in dienst.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top