ACTUEEL

Academisch Netwerk Slaapgeneeskunde opgericht

Maastricht UMC+, het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe en CIRO, expertisecentrum voor chronisch orgaanfalen, gaan een samenwerking aan op het gebied van de slaapgeneeskunde. Het nieuwe expertisenetwerk krijgt de naam Academisch Netwerk Slaapgeneeskunde (ANS).

Concreet zet het ANS een spreekuur op voor kinderen met slaapstoornissen. De slaapexperts van Kempenhaeghe in het Maastricht UMC+ zijn hiermee, vooruitlopend op de formele bevestiging van de samenwerking, al van start gegaan

Chronische slaapstoornissen komen vaak voor - naar schatting bij 10 tot 20 procent van de bevolking - en zijn een complicatie bij tal van aandoeningen. Het nieuwe netwerk wil de kennis en vaardigheden op het gebied van slaapstoornissen bundelen.

"Het Academisch Netwerk Slaapgeneeskunde levert winst op voor de patiënt, voor onderzoek en onderwijs. Het netwerk schept kansen voor structurele kennisoverdracht, bijvoorbeeld in het opleidingsaanbod voor medisch specialisten en in diverse onderwijstrajecten", aldus de initiatiefnemers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top