Tech

Regio's werken samen aan betere zorg met e-health

Zorg- en innovatieregio’s door heel Nederland laten dinsdag zien hoe zij met behulp van e-health de zorg beter maken. Vier regionale initiatieven ondertekenen een concrete afspraak in het bijzijn van staatssecretaris Van Rijn.

Tussen Brabant en Noord-Holland wordt bijvoorbeeld een samenwerking gestart om thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers beter te ondersteunen met behulp van e-healthtoepassingen. Dan gaat het bijvoorbeeld om een manier om gemakkelijk boodschappen te bestellen bij lokale winkels die op een vast tijdstip opgehaald kunnen worden. Zodat mensen elkaar tegenkomen, samen koffie kunnen drinken en een praatje kunnen maken.

Meer regie

Regio Utrecht, Medical Delta en Brabant gaan waardevolle werkwijzen met elkaar delen. De samenwerking zal ertoe leiden dat cliënten zelf meer regie kunnen voeren over hun zorg. De deal tussen de regio’s Brabant en Noord-Holland heeft de inzet om mensen met e-healthtoepassingen beter te ondersteunen bij veilig en comfortabel thuis wonen.

Van Rijn: “De regionale initiatieven die hier vandaag afspraken maken, laten zien dat e-health geen abstracte toekomstmuziek is. E-health is al op allerlei manier voorhanden in de praktijk van alledag, het leven van cliënten wordt er vandaag al beter van."

De afspraken worden gemaakt in het kader van de e-health week 2016 die het ministerie van VWS organiseert van 6 tot 10 juni. Gebruikers, ondernemers, financiers en overheden delen er hun wensen, ambities en oplossingen met elkaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top