Vastgoed

Siemens realiseert operatiecomplex voor ADRZ

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) krijgt een nieuw operatiecomplex op de locatie Goes. De bouw begint eind juli. In februari 2017 worden de zes operatiekamers in gebruik genomen.

Dit hebben ADRZ en Siemens Healthineers op 8 juni bekend gemaakt. De bouw en inrichting van het nieuwe operatiecomplex gaat tien miljoen euro kosten. Siemens wordt eigenaar en het ADRZ gaat de ruimtes en de apparatuur huren.

Constructie

Siemens realiseert de nieuwbouw met haar partners Engie en jan Snel. Het project komt voort uit de samenwerking die Siemens en ADRZ al hadden. Siemens voorziet het ziekenhuis van de nieuwste medische apparatuur en is ook betrokken bij de bouw van een centrum voor nucleaire geneeskunde in Goes. Daarvoor geldt eenzelfde constructie als het operatiecomplex.

Vleugel

In het nieuwe complex, dat aan het ziekenhuis wordt gebouwd, komen naast de zes operatiekamers ruimtes voor de opslag van materialen, een pauzeruimte en een kantoor. In een verbouwde bestaande vleugel komen sluizen, verkoeverruimtes, kleedkamers en opslag van apparatuur. De oude operatiekamers zijn aan het eind van hun technische levensduur. Zij worden omgebouwd tot ruimtes voor de sterilisatieafdeling van chirurgische instrumenten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top