ACTUEEL

Failliete ggz van Lelie zorggroep naar Zorg van de Zaak

De ggz-tak van de christelijke organisatie Lelie zorggroep is op 9 juni failliet verklaart. De ggz-activiteiten zullen een doorstar maken bij CIGGZ bv. Dat is een samenwerkingsverband tussen Lelie zorggroep en Zorg van de Zaak.

Dit heeft de organisatie op 9 juni bekend gemaakt. De NZa moet de samenwerking nog goedkeuren.

Personeel

Zorg van de Zaak wil ongeveer 85 procent van de ggz-medewerkers overnemen. Er werken nu 86 zorgverleners. Wat er met het ondersteunend en administratief personeel gebeurt, is nog niet bekend. Voor de cliënten zal er niks veranderen, zo benadrukt Lelie zorggroep. De christelijke identiteit blijft behouden.

Schaalgrootte

Lelie zorggroep bood geestelijke gezondheidszorg onder de merken Cruciaal, STAGG en In de Bres. De ggz-activiteiten waren echter onvoldoende qua schaalgrootte. Daarom zijn ze overgedaan aan Zorg van de Zaak, dat ggz biedt met de onderdelen Skils, Rodersana en Co-eur. Bij Zorg van de Zaak werken ongeveer 2750 medewerkers, die zijn vooral actief op het gebied van arbo-dienstverlening.

Eleos

Zorg van de Zaak is een seculiere organisatie. Lelie zorggroep heeft ook onderhandeld met de christelijke ggz-organisatie Eleos over overname van de noodlijdende instellingen. Maar die gesprekken zijn beëindigd.  Eleos heeft wel een speciaal telefoonnummer geopend waar cliënten van Cruciaal, In de Bres en STAGG, familieleden en hulpverleners terechtkunnen, zo schrijft het Reformatorisch Dagblad.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top