ACTUEEL

Verlies op ziekenhuis drukt resultaat Treant Zorggroep

De Treant Zorggroep heeft het eerste jaar van haar bestaan afgesloten met positief resultaat van 1,8 miljoen. Dat is vooral te danken aan de verpleeg-, revalidatie- en ouderenzorg. De drie ziekenhuislocaties behaalden gezamenlijk een negatief resultaat van 3,1 miljoen.

Dat blijkt uit het jaarverslag dat Treant Zorggroep publiceerde. De organisatie is op 1 januari 2015 ontstaan uit een fusie van de drie ziekenhuislocaties in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal en twintig ouderenzorglocaties in de regio Emmen en Hoogeveen.

Verlies

Treant Zorggroep heeft flink geïnvesteerd in de nieuwbouw en het vernieuwen van OK’s en poli’s, invoering van het elektronisch patiëntendossier, bouw en het in gebruik nemen van het mammacentrum en de aanschaf van een PET/CT-scanner. “Het verlies is veroorzaakt doordat het tempo van de bezuinigingen niet hoog genoeg was, en tegelijkertijd investeringen niet op zich konden laten wachten”, zo schrijft Treant in een persbericht. “Deze investeringen zijn noodzakelijk om toekomstbestendige zorg te organiseren.” De drie ziekenhuizen behaalden in 2014 samen nog een positief resultaat van 3,6 miljoen euro.

De financiële positie van Treant blijft gezond omdat de verpleeg-, revalidatie- en ouderenzorg een positief resultaat van 4,7 miljoen euro behaalde. Dat is 2 miljoen euro meer dan het jaar daarvoor.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top