Tech

Martini Ziekenhuis stapt over naar HiX van Chipsoft

Het Martini Ziekenhuis werkt als eerste topklinisch opleidingsziekenhuis van Nederland vanaf nu met HiX van ChipSoft. Dit is een nieuw elektronisch patiënten dossier (EPD).

In juni 2015 ging het Martini als eerste ziekenhuis in het noorden volledig over op het werken met digitale dossiers. Door het in gebruik nemen van HiX zet het ziekenhuis naar eigen zeggen de volgende stap. HiX ondersteunt en stroomlijnt alle werkprocessen rondom de patiëntenzorg: van afspraken, opname, spoedeisende hulp en operatie tot verpleegkundige activiteiten, medicatie en zorgadministratie. HiX faciliteert gegevensuitwisseling tussen instellingen en betrekt patiënten bij hun zorgproces.

HiX is inzetbaar op vaste en mobiele devices, waardoor zorgverleners altijd en overal veilig relevante informatie kunnen inzien en registreren. Het invoeren van het nieuwe EPD is de afgelopen maanden een omvangrijke operatie geweest. Ongeveer drieduizend medewerkers hebben scholing gevolgd om met het nieuwe systeem te kunnen werken.

Informatie delen

"Het Martini Ziekenhuis maakt een grote stap vooruit met HiX. Het systeem is moderner, overzichtelijker en uniformer ingericht dan de vorige versie," zegt Harm Wesseling, Stafdirecteur ICT  & Medische Techniek. "Met HiX is het in de toekomst mogelijk in te spelen op de ontwikkeling dat patiënten meer betrokken worden bij de behandeling en een deel van hun dossier kunnen inzien. Ook kan het systeem ondersteunen bij de steeds intensievere samenwerking tussen de verschillende zorgverleners in de regio: het wordt gemakkelijker om informatie met hen te delen. Dat is een belangrijke schakel in de kwaliteit van de zorg."

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

21 juni 2016

Iedereen stapt over, maar toch gefeliciteerd!

Jaap van den Heuvel

22 juni 2016

Chipsoft is natuurlijk wel de beste keuze.

Top