ACTUEEL

Inovio mag zika-vaccin testen op mensen

Farmaceut Inovio en zijn partner GeneOne Life Sciences mogen hun vaccin tegen het zika-virus op mensen testen. Zij hebben hiervoor toestemming gekregen van de toezichthouders in de VS.

Veertig gezonde mensen zullen deelnemen aan de eerste fase van het onderzoek waarin de veiligheid en effectiviteit van het vaccin GLS-5700 zullen worden getest, zo meldt persbureau Reuters.

"We willen in de komende weken doses toe te dienen aan onze eerste proefpersonen en verwachten later dit jaar tussentijdse resultaten te kunnen presenteren van de eerste fase", zegt Inovio-CEO Joseph Kim.

In februari riep de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) zika uit tot een gevaar voor de gezondheid wereldwijd. Het virus wordt in verband gebracht met microcephalie, een geboorteafwijking die gekenmerkt wordt door een kleine schedel bij de geboorte en latere problemen in de ontwikkeling.

De Franse farmaceut Sanofi zal naar alle waarschijnlijkheid in de loop van volgend jaar een eigen vaccine testen. India's Bharat Biotech is ook in de race om een middel te ontwikkelen tegen de ziekte die door muggen wordt overgebracht, aldus Reuters.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top