Tech

JBZ neemt epd in gebruik

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft zijn elektronisch patiënt dossier in gebruik genomen. Voortaan verloopt de registratie en het delen van patiëntinformatie volledig digitaal, zo laat de ziekenhuisorganisatie weten.

Patiënten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) kunnen thuis hun eigen medische gegevens inzien. Betrokken zorgverleners buiten het JBZ kunnen dossiers inzien als zij daarvoor toestemming hebben gekregen van de patiënt.

Na de ingebruikname worden de mogelijkheden van het patiëntportaal MijnJBZ verder uitgebreid, bijvoorbeeld met e-consults en patiëntinformatie op maat.

Vertraagd zichtbaar

Nieuwe gegevens zichtbaar worden in eerste instantie pas na 30 dagen zichtbaar voor patiënten. De vertraging is ingebouwd zodat artsen, verpleegkundigen en patiënten de tijd krijgen om te wennen aan het systeem. Ook wordt er gecontroleerd of alles werkt zoals het bedacht is. Daarnaast geeft het artsen de mogelijkheid uitslagen eerst in zien en te bespreken met hun patiënten. De ambitie van het ziekenhuis is om deze vertraging op termijn af te bouwen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top