ACTUEEL

Hygiënecode voor kleinschalig wonen vereenvoudigd

De Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen is praktischer toepasbaar gemaakt. Staatssecretaris Van Rijn ontving maandag tijdens het congres ‘Een jaar later: ruimte voor verpleeghuizen’ de eerste versie van de aangepaste HACCP-normen.

De hygiënecode is van toepassing voor kleinschalig wonen in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en ggz. De aanpassingen zijn gedaan op basis van praktijkervaringen in zes instellingen: Amsta, De Hoven, De Leyhoeve, het Baken, RSZK, Vivent en WVO Zorg.

Wieke van der Vossen, binnen het Voedingscentrum de beheerder van de hygiënecode: "De definitie van een woonvorm is bijvoorbeeld verruimd. Ook met bewoners die minder zelfredzaam zijn, mag de nieuwe code gebruikt worden. "

Het gaat er volgens haar vooral om dat er minder overbodige registraties worden gedaan "zoals de temperatuur van de koelkast of die van de aardappels als ze gekookt worden."

De verheldering van de Hygiënecode woonvormen is onderdeel van het project ‘Waardigheid en trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’. Staatssecretaris Van Rijn startte dit project in februari 2015. Op het congres van maandag 4 juli 'Een jaar later: ruimte voor verpleeghuizen' delen vertegenwoordigers van deelnemende verpleeghuizen hun ervaringen na ruim een jaar.
 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top