ACTUEEL

IJsselheem overweegt stappen na lijst IGZ

Stichting IJsselheem Holding, één van de elf verpleeginstellingen die volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het slechtst presteert, overweegt stappen te ondernemen tegen de Inspectie. "De kwaliteit van zorg bij IJsselheem is op dit moment op orde", laat de verpleeginstelling op haar website weten.

IJsselheem werd, zo valt te lezen in de reactie, in juni 2015 op de vingers getikt door de Inspectie. Vervolgens heeft de instelling gewerkt aan de verbeterpunten en op 14 april 2016 kreeg de instelling een nieuw, onaangekondigd bezoek. Daaruit kwam voort dat de instelling op dat moment voldeed aan "bijna alle punten en beoordelingsaspecten die de inspectie heeft gehanteerd".

Laatste inspectiemoment

Dat de zorginstelling toch op de lijst staat, zou komen doordat het laatste inspectiemoment niet is meegeteld in de beoordeling "De inspectie heeft IJsselheem in deze categorie geplaatst omdat de peildatum van 15 maart 2016 is gehanteerd. Het hertoetsbezoek vond plaats ná de peildatum", aldus de instelling in de reactie.

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) maakte dinsdag de lijst bekend van de verpleeghuisinstellingen die slecht presteren. Verschillende partijen in de Tweede Kamer hadden daar op aangedrongen. De Kamer wil nog deze week in debat met Van Rijn over de situatie. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

RaadvoordeOuderenbescherming

6 juli 2016

Hoe kan je nu ernstig onder vuur liggen en in een paar maanden alweer op de rit staan?!?

Top