ACTUEEL

Fietsen maakt zorgprofessionals beter

"Sport is goed voor de zorg. Als je een beetje lekker aan het fietsen bent kun je je hoofd goed opruimen. Je komt vaak tot de oplossing van problemen waar je tot dan toe geen oplossing voor had. Ik denk dat het bij ons past en het werkplezier kan verhogen."

Dat zegt bestuursvoorzitter Marcel Levi van het AMC. Ook bestuursvoorzitter Hans Feenstra van het Martini Ziekenhuis in Groningen is overtuigd van de heilzame werking van fietsen: "Het is een manier om je dagelijkse werk een beetje te relativeren."

"Het maakt je hoofd leeg, en het is in gezelschap meestal heel gezellig", vindt bestuursvoorzitter Wim van Harten van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. "Dat samen optrekken geeft een teamgevoel en verbindt, dat is alleen maar goed." "Er zijn in de zorgsector veel mensen die fietsen”, stelt Feenstra. “Zowel specialisten als bestuurders en die zoeken elkaar ook op en die vinden elkaar ook in lange afstanden."

In training

Om alvast wat meters te maken voor de Skipr Care & Cure Cycle Challenge (Skipr4C) op 16 september zochten Levi, Feenstra en Van Harten elkaar op een mooie zondagochtend in mei op. De drie ziekenhuisbestuurders werden vergezeld door Maarten Akkerman, scheidend directeur bij Zilveren Kruis, bondscoach van de KNWU Thorwald Veneberg, Claartje Samson, ziekenhuisapotheker/klinisch-farmacoloog bij het St Jansdal en oud-zorgbestuurder en Jaarbeurs-directeur Albert Arp. Skipr liet de camera meelopen.


Ook zin om fietsend verbinding te leggen? Stel net als Levi, Feenstra en Van Harten een team samen om op 16 september tijdens de Skipr4C mee over de Veluwe te trekken. >>>

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top