ACTUEEL

Isala behaalt internationaal keurmerk

Isala in Zwolle heeft als vierde ziekenhuis in Nederland het internationale JCI-keurmerk behaald voor kwaliteit en veiligheid. Isala hoort hiermee wereldwijd bij de minder dan 5 procent ziekenhuizen die keurmerk in één keer halen.

Voor het keurmerk is het ziekenhuis getoetst op meer dan 1200 aspecten van kwaliteit van zorg, onderzoek en onderwijs. De auditcommissie van de Joint Commission International (JCI) complimenteerde Isala als geheel, maar was met name onder de indruk van het feit dat ook de locaties Kampen en Heerde voldoen aan de internationale standaarden voor kwaliteit en patiëntveiligheid.

Erkenning

“Iedereen binnen Isala werkt elke dag met hart en ziel aan de beste zorg voor onze patiënt. Ik ben heel trots op al onze medewerkers en deze erkenning”, reageert bestuursvoorzitter Rob Dillmann op het behalen van het keurmerk. “Met JCI wilde Isala een zo objectief mogelijke beoordeling van de door haar geleverde zorg. Met dit keurmerk hebben we bewezen dat onze zorg voldoet aan de internationale standaarden. Deze accreditatie is een stimulans om de zorg steeds verder te verbeteren.”

Patient journey

JCI is anders dan andere kwaliteitskeurmerken. Het draait om de zorg voor de patiënt in de dagelijkse praktijk. Het beoordeelt niet alleen of protocollen en zorgplannen netjes op papier staan, maar JCI kijkt vooral naar wat ervan in de praktijk terecht komt. Voor de beoordelingen volgen de inspecteurs de hele patient journey: van de telefonische aanmelding, het contact met de baliemedewerker, de opname en behandeling tot en met het hele proces daarna. JCI kijkt naar de directe patiëntenzorg, bijvoorbeeld naar aspecten van hygiëne, medicatieveiligheid, preventie van infecties en veiligheid bij operaties.

Isala schaart zich met de accreditatie naar eigen zeggen onder toonaangevende zorginstellingen in de wereld. In Nederland haalden eerder het AMC (2012), het UMC Utrecht (2013), het Maasstad ziekenhuis (2015) de JCI-accreditatie voor zorg gehaald. Ook zorginstelling Rivas heeft recent dit keurmerk ontvangen. Met de accreditatie is Isala tevens aangesloten op een wereldwijd zorgnetwerk dat mogelijkheden biedt voor kennisdeling en kwaliteitsbewaking.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Lidy Hartemink

15 juli 2016

Proficiat medewerkers van Isala. Een compliment voor dit mooie resultaat!
Hartelijke groeten,

Lidy Hartemink

Top