ACTUEEL

Thuiszorgbedrijven verliezen zaak tegen gemeente Emmen

Een groep kleine thuiszorgbedrijven heeft zijn kort geding tegen de gemeente Emmen verloren. De bedrijfjes hadden bezwaar gemaakt tegen de aanbestedingsprocedure van Wmo-zorg. Volgens de rechter voldeden zij niet aan de juridische voorwaarden om bezwaar te maken.

De midden- en kleinbedrijven en zzp'ers, waaronder Andersom Thuisbegeleiding en Talent in huis, vinden dat zij met de nieuwe manier van aanbesteding van zorg in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning geen eerlijke kans krijgen om hun werk op de huidige, kleinschalige manier voort te zetten.

Hun pleidooi is afgewezen op juridische voorwaarden, zo meldt het Dagblad van het Noorden. De rechter sprak echter ook uit dat gemeente haar beleid zorgvuldige heeft voorbereid. http://www.dvhn.nl/drenthe/Zorgbedrijfjes-verliezen-zaak-tegen-gemeente-Emmen-21519256.html

"Dat de bedrijfjes grote zorg hebben dat hun veelal kwetsbare klanten niet meer op dezelfde wijze bediend zullen worden als tot heden het geval is, hebben zij op authentieke en pure wijze naar voren gebracht, maar de rechter heeft niet de indruk dat daarvoor bij de gemeente geen oog bestaat", aldus de rechter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top