Finance

Spijkenisse MC schrijft opnieuw rode cijfers

Het Spijkenisse Medisch Centrum (Spijkenisse MC) heeft in 2015 opnieuw verlies gedraaid. Het ziekenhuis stond ruim 900.000 duizend euro in het rood, wat wel minder is dan de 3,5 miljoen van het jaar ervoor. Dit blijkt uit het onlangs gedeponeerde jaarverslag.

Het ziekenhuis in Spijkenisse ging in 2013 failliet en maakte daarna een doorstart. Sindsdien heeft het twee reorganisatierondes achter de rug; aan het begin én aan het eind van 2015. Het ziekenhuis laat in een persverklaring weten dat de veranderingen die eind vorig jaar zijn ingezet, hebben geleid tot een "structureel positief resultaat" in de eerste helft van 2016. Het Spijkenisse MC ziet "aanzienlijk meer patiënten tegen significant lagere kosten". Omdat de prognose over 2016 positief is, is er voor dit jaar geen sprake van een nieuwe reorganisatie.

"Gezien deze positieve resultaten is de verwachting dat het Spijkenisse Medisch Centrum binnen twee jaar weer een financieel gezond ziekenhuis is", aldus Peter Langenbach, medebestuurder Spijkenisse Medisch Centrum en bestuursvoorzitter van het Maasstad Ziekenhuis. "Dat het jaar 2015 werd afgesloten met een klein negatief resultaat was voorzien en bevestigt de noodzaak dat eind 2015 moest worden ingegrepen. Dat lijkt nu succesvol geweest te zijn."

Kwaliteit van zorg

Het Spijkenisse Medisch Centrum investeert naar eigen zeggen "fors in het verder optimaliseren van de kwaliteit van zorg", en wijst daarbij bijvoorbeeld op het behalen van het roze lintje voor de borstkankerzorg en het kwaliteitscertificaat voor het Dialysecentrum. Volgens het ziekenhuis zijn de medisch specialisten van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Maasstad Ziekenhuis, waar het Spijkenisse MC onder valt, meer betrokken bij de zorg in het Spijkenisse Medisch Centrum. Zo worden de komende weken meer operaties op de operatiekamers ingepland en komen er meer gespecialiseerde spreekuren in Spijkenisse.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top