ACTUEEL

Duitse kankerkliniek geeft sterfgeval toe

Klaus Ross, de oprichter van de Duitse kankerkliniek die in opspraak is gekomen door een of meer sterfgevallen, heeft bevestigd dat een van zijn patiënten is overleden. Dat meldt hij op zijn website. Ross zegt volledig mee te werken aan het politieonderzoek naar het sterfgeval.

De Duitse politie waarschuwde dinsdag voor de alternatieve kankerkliniek in Bracht, net over de grens bij het Limburgse dorpje Swalmen. Aanleiding is het onder verdachte omstandigheden overlijden van een Nederlandse vrouw, na bezoek van de kliniek. De 43-jarige vrouw had borstkanker en kreeg in de kliniek een alternatieve kankerbehandeling. Vorige week stierf ze.

Ross noemt de 'verdachtmakingen' in de media dat zijn alternatieve kliniek verantwoordelijk zou zijn voor het sterfgeval, spijtig. "Alternatieve geneeskunde is altijd een extra manier om ziekten te bestrijden. We adviseren patiënten altijd eerst reguliere behandelingen na te gaan".

Volgens het Brabants Dagblad zijn er nog twee mensen overleden die in de kliniek werden behandeld. Het Duitse Openbaar Ministerie wilde woensdag niet reageren. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

5 augustus 2016

Hoeveel kankerpatiënten sterven er in reguliere ziekenhuizen aan kanker? Gaan we dan ook overspannen reageren? Wat anders is het natuurlijk als het een direct gevolg is van de behandeling. Bij onze reguliere chemo of bestralen is het ook vaak erop of eronder. Hoeveel gif of röntgen kan je lijf hebben en de tumor niet. Laten we niet net doen of je in een regulier ziekenhuis veilig bent.

Top