ACTUEEL

26 meldingen van patiënten Klaus Ross Kliniek

De autoriteiten hebben sinds vorige week 26 meldingen van patiënten ontvangen die behandeld zijn in de alternatieve kankerkliniek van Klaus Ross, maakte de Nederlandse politie dinsdag bekend.

Bij het Landelijk Meldpunt Zorg kwamen veertien meldingen binnen, waarvan de helft werd doorgestuurd naar de politie voor nader onderzoek. De Duitse politie ontving acht meldingen en bij de politie Oost-Nederland hebben zich vier mensen gemeld.

De Duitse en Nederlandse autoriteiten riepen vorige week alle patiënten van de Klaus Ross Kliniek op om contact op te nemen, ook degenen die al langer geleden zijn behandeld. Voor alle cliënten van de in opspraak geraakte kliniek bestaat volgens de politie een "concreet gezondheidsrisico". Aanleiding voor de oproep is het overlijden van drie mensen die zich onlangs in de kliniek hebben laten behandelen.

De Duitse inspectie voor de gezondheidszorg deed vorige week aangifte tegen Klaus Ross. In plaats van een dokter erbij te halen, gaf Ross de patiënten een vitamine-injectie en stuurde hij ze naar huis. Drie patiënten onder wie twee Nederlanders overleden daarna. De Nederlanders zijn een 55-jarige man uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg. Zij waren onlangs nog in de kliniek behandeld.

In opdracht van het Openbaar Ministerie in Krefeld werd de kliniek van Ross doorzocht. Daarbij werden onder meer patiëntendossiers gelicht en gebruikte medicamenten bekeken. Na inzage daarin deed de Viersense Inspectie aangifte. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top