Finance

Pharming koopt rechten op eigen geneesmiddel in VS terug

Pharming Group gaat zijn medicijn Ruconest zelf verkopen in de Verenigde Staten. Het Leidse biotech bedrijf koopt de rechten voor 60 miljoen dollar terug van Valeant Pharmaceuticals, het Canadees-Amerikaanse bedrijf dat tot nu toe de marketing deed. Dat meldt het FD.

De VS is veruit de belangrijkste markt voor het Ruconest, een geneesmiddel tegen angi-oedeem, een zeldzame aandoening waarbij weefsel in het gezicht en de keel plotseling kan opzwellen. Volgens het FD is de verkoop van het middel tot nu toe moeizaam verlopen, doordat concurrenten al een gevestigde positie hebben ingenomen.

Valeant is bezig om niet-kernactiviteiten af te stoten om weer financieel gezond te worden.  Daaronder vallen ook de verkooprechten op Ruconest. Valeant heeft nog wel recht op een aanvullende betaling van maximaal 65 miljoen dollar wanneer Pharming succes boekt met de Ruconest-verkoop in de VS. Pharming financiert de koop met de uitgifte van nieuwe aandelen ter waarde van zeker 80 miljoen dollar en met nieuwe leningen, aldus het FD.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top