ACTUEEL

Nederlandse MDL-arts is beste Europese specialist

Peter Mensink, maag-, lever-, darmspecialist van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, is dinsdag uitgeroepen tot de beste specialist van Europa op het gebied van kijkonderzoek in de dunne darm. De prijs is een initiatief van de World Organisation on Digestive Endoscopy.

Dottertechniek

Sinds enkele jaren is het mogelijk om met een soort dottertechniek een stuk dunne darm te onderzoeken, dat voorheen zonder operatie niet bereikbaar was. Dat kijkonderzoek kan echter complicaties als een ontsteking van de alvleesklier veroorzaken. Mensink is een van de eerste artsen ter wereld die zich speciaal bezighoudt met complicaties van de nog vrij nieuwe techniek. Hij behandelt zelf veel patiënten en heeft veel gepubliceerd. Een van zijn publicaties in het vaktijdschrift Endoscopy geldt als standaardwerk.

Wereldwijde prijs

De wereldorganisatie voor kijkonderzoek in het maagdarmstelsel reikt de prijs uit aan de beste onderzoekers van Oceanië-Azië, Amerika en Europa-Mediterrane landen. Mensink is voor Europa in de prijzen gevallen. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top