ACTUEEL

Ziekenhuis Artsen zonder Grenzen in Jemen gebombardeerd

Een luchtaanval op een ziekenhuis van Artsen zonder Grenzen in het Noord-Jemenitische Abs heeft maandag minstens elf levens geëist. Ten minste negentien mensen raakten gewond, liet de hulporganisatie weten. Onder de doden is een medewerker van AzG.

Het ziekenhuis in Abs is deels verwoest, meldt AzG. Het gebouw is ontruimd en de patiënten en het personeel die het bombardement hebben overleefd zijn in veiligheid gebracht.

De luchtaanval werd uitgevoerd door Saudi-Arabië en een aantal soennitische bondgenoten, die de Jemenitische regering te hulp zijn geschoten in haar strijd tegen de sjiitische Houthi-rebellen. Zaterdag kwamen al tien kinderen om bij een bombardement op een school in de buurprovincie Sadaa. De soennitische alliantie houdt vol dat een trainingscentrum van de rebellen het doelwit was van die luchtaanval

Doelwit

Artsen zonder Grenzen heeft de door Saudi-Arabië aangevoerde alliantie naar eigen zeggen precies verteld waar het ziekenhuis staat, om te voorkomen dat het per abuis doelwit zou worden. Dat doet de hulporganisatie altijd, maar toch ging het dit jaar al vier keer mis. AzG zegt "woedend" te zijn en de aanval van maandag "onacceptabel" te vinden.

Volgens de Verenigde Naties hebben de luchtaanvallen al vele Jemenitische burgers het leven gekost. Dat valt ook de opstandelingen, die burgers niet zelden als menselijk schild inzetten, aan te rekenen, aldus de VN. (ANP/RTR)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top