ACTUEEL

Jeugdzorginstelling Almata moet 30 procent capaciteit afbouwen

De speciale Jeugdzorg Plus-instelling SJSJ Almata in Ossendrecht moet de komende drie jaar fors inkrimpen. Dat willen althans de ruim 110 gemeenten in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, die verenigd zijn in het Landsdeel Zuid. Het aantal opvangplaatsen in de vijf Jeugdzorg Plus-instellingen moet eind 2018 met dertig procent zijn afgebouwd.

De capaciteit-afbouw is onderdeel van een reeks nieuwe contracten die de gemeenten in Landsdeel Zuid afsluiten met de vijf JeugdzorgPlus-instellingen, zo meldt de lokale krant de Woensdrechtse Bode.

Voorkomen

Almata, dat sinds 2014 valt onder de Stichting Jeugdzorg St. Joseph (SJSJ), biedt momenteel plaats aan zo’n zeventig jongeren. Zij volgen een gesloten behandeling, die opgelegd is door de kinderrechter.

Volgens gemeentewoordvoerster Robine van Hees zijn er dankzij de transformatie in de jeugdzorg minder van deze dure Jeugdzorg Plusplaatsen nodig. "Er wordt nu veel meer dan vroeger samengewerkt om plaatsing bij een Jeugdzorg Plus-instelling te voorkomen. Alles is erop gericht om het tij eerder te keren", legt zij uit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top