Tech

Albert Schweitzer kiest voor ict-infrastructuur van Nutanix

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) stapt over op een zogeheten hyperconverged infrastructuur. Dit doet het ziekenhuis vanwege de migratie naar een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD).

De Dell XC Web-scale Converged Appliance combineert de nieuwste servertechnologieën met de hyperconverged en management software van Nutanix. De infrastructuur kan volgens het concept 'betaal-alleen-wanneer-u-groeit' stap voor stap worden uitgebreid. Ook vereenvoudigt de oplossing het beheer. "We hebben voor een langdurige samenwerking met Dell gekozen omdat we dan alles in één hand houden", zegt Anton Theunisse, de IT-manager van het ziekenhuis.

Medische professionals en administratieve medewerkers kunnen straks sneller en efficiënter werken. Binnenkort is het niet meer nodig om papieren dossiers over te dragen tussen de verschillende afdelingen. Ook zal de samenwerking met andere ziekenhuizen soepeler verlopen. In de toekomst kunnen ziekenhuizen makkelijker informatie uitwisselen. Zorgpartners van het ASZ, zoals het Erasmus Medisch Centrum en het Maasstad-ziekenhuis in Rotterdam hebben voor hetzelfde EPD gekozen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top