ACTUEEL

Nieuw Hart-Longcentrum in Laurentius Ziekenhuis

Het Laurentius Ziekenhuis heeft een Hart-Longcentrum geopend. In het Hart-Longcentrum zitten de poliklinieken cardiologie en longgeneeskunde en de functieafdelingen voor hart- en longonderzoek. De afdelingen waren eerst verspreid over het ziekenhuis.

De ruimte voor de hartfilmpjes (ECG) ligt nu direct aan de centrale wachtruimte en vlakbij de spreekkamer. Bij patiënten die een afspraak hebben bij de cardioloog wordt van tevoren een hartfilmpje gemaakt. De route voor de patiënt is nu korter.

Longarts Herman-Jan Pennings: "Voor zowel Cardiologie als Longgeneeskunde was het een logische stap om samen een poliklinisch centrum op te zetten. Door de samenhang van het hart en de longen is er een behoorlijke patiëntengroep die wij delen."

Geen aanmeldpaal

Het ziekenhuis in Roermond heeft bewust niet gekozen voor een aanmeldpaal. Het ziekenhuis stelt dat patiënten voor een afspraak vaak gespannen zijn en dat een vriendelijk gezicht bij de balie dan de voorkeur heeft. Door het creëren van aparte, afgeschermde balies voor de verschillende onderdelen van het centrum wordt de privacy van de patiënt gewaarborgd. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top