ACTUEEL

CIZ vereenvoudigt aanvragen van zorg

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) gaat medewerkers detacheren in onder meer gezondheidscentra. Ouderen en zieken die thuiszorg of andere zorg nodig hebben, krijgen daardoor sneller te horen of ze in aanmerking komen voor die zorg.

Direct actie

Mensen kunnen dan direct na een bezoek aan de dokter een verzoek doen. In veel gevallen kan de medewerker dan meteen aangeven of de hulp wordt toegewezen of niet.

Klachten over CIZ

Er zijn veel klachten over het werk van het CIZ. Mensen vinden de procedures onbegrijpelijk. Ook moeten ze te lang wachten op antwoord op hun hulpvraag.

Uitbreiden detachering

Het CIZ heeft deze week, voor een aantal uren per week, drie medewekers in een gezondheidscentrum in Haarlem gedetacheerd. Aan het eind van dit jaar moeten de medewerkers in 24 gezondheidscentra beschikbaar zijn. Het CIZ overlegt met het ministerie van VWS over verdere uitbreiding in het land, zo heeft een woordvoerder donderdag laten weten. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top