ACTUEEL

Rvb-voorzitter Don Olthof stapt op bij IrisZorg

De voorzitter van de raad van bestuur Don Olthof neemt afscheid van IrisZorg. De raad van toezicht wil op korte termijn een interim-voorzitter aanstellen.

Olthof heeft ruim 32 jaar gewerkt voor Iriszorg en haar voorgangers. In 1984 trad hij in dienst van het Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs Zuid- en Oost Gelderland, één van de voorgangers. In een persverklaring stelt hij: "Het is nu tijd om plaats te maken voor een nieuwe voorzitter die IrisZorg in deze periode van grote transities verder de toekomst in leidt."

De raad van toezicht zegt veel respect te hebben voor zijn stap en kondigt aan op zeer korte termijn een interim-voorzitter raad van bestuur aan te stellen. Olthof zal terugtreden zodra deze opvolger is benoemd. De interim-voorzitter zal samen met Wim Foppen de rvb van IrisZorg vormen. De raad van toezicht ziet dit als een overgangsbestuur met de opdracht om een toekomststrategie voor IrisZorg te ontwikkelen. Begin 2017 willen de toezichthouders een besluit nemen over de definitieve invulling van de raad van bestuur.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top